‘Geen tijd’ voor je gezondheid

Het hebben van een goede gezondheid is een kostbaar bezit. En als je lichamelijk uit balans raakt, dan is het van belang om in actie te komen. In mijn praktijk zie ik steeds vaker cliënten die de eerste stap naar een gezonder leven wel nemen, maar vervolgens niet doorpakken.

Laatst vertelde een klant, die vier weken later voor een vervolgconsult kwam, nog geen tijd gehad te hebben om met haar gezondheid aan de slag te gaan. Aan de ene kant begrijp ik het wel, maar aan de ander kant … Wat is belangrijker dan je eigen gezondheid? Juist nu we twee jaar van beperkende maatregelen achter de rug hebben door corona, zou onze gezondheid op de eerste plaats moeten staan.

Het hebben van ‘geen tijd’ is een makkelijk excuus om niet in actie te hoeven komen, om dingen uit te stellen. De maatschappij zorgt er ook voor dat we geen tijd hebben, we worden geleefd door onze telefoon, laptop, etc. Daar komt nog bij dat de mens van nature lui is. Ons brein probeert onbewust zo zuinig mogelijk om te gaan met energie. Vroeger was dat noodzakelijk, omdat mensen hun energie nodig hadden om buiten op zoek te gaan naar voedsel. Of om te jagen, zoals in de oertijd. Nu nemen we twee stappen naar de koelkast en worden de boodschappen thuisbezorgd.

Werken aan je gezondheid kost je inderdaad in het begin wat tijd. Tijd om voor jezelf te kiezen en niet door de maatschappij geleefd te worden. Tijd om verandering in gang te zetten, met als resultaat meer energie om van jouw leven te genieten. Je hoeft je leven niet in één keer drastisch om te gooien. Door stapje voor stapje je gezondheid te verbeteren, wordt het langzaam een gewoonte. Het levert je wél snel veel winst op.

Kies bewust voor je eigen gezondheid. Het hebben van een goede gezondheid beschermt je, maakt je lijf weerbaarder tegen bijvoorbeeld virussen en geeft je energie. Wanneer je meer energie hebt, dan heb je ook zin én tijd om leuke dingen te ondernemen: win-win.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Gezond zijn door Bewust zijn draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches