Orthomoleculaire therapie

De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor en tweevoudig Nobelprijswinner Linus Pauling. Het woord ‘orthos’ komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond. ‘Moleculair’ wijst op de structuur van de moleculen (onze lichaamscellen).

Orthomoleculaire therapie zorgt ervoor dat onze lichaamscellen weer dat gaan doen, wat ze bedoeld waren te doen.

Dat voeding een geneeskrachtige werking heeft, was al bij Hippocrates (460-370 v.Chr.) bekend door zijn uitspraak: “Laat voeding uw medicijn zijn en medicijn uw voeding”.

Orthomoleculaire therapie is  gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van voeding op onze gezondheid. 

Bij orthomoleculaire therapie wordt niet alleen naar de klacht zelf gekeken, maar naar jouw gezondheid in zijn totaliteit zowel lichamelijk als geestelijk. Er wordt onderzocht waarom je lichaamscellen niet meer dat doen wat ze bedoeld waren te doen en daarom klachten veroorzaken.

Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door stress, door voeding die een negatieve invloed heeft op je lichaam en/of dat er tekorten aan voedingsstoffen zijn ontstaan waardoor het lichaam geen energie meer heeft om te kunnen herstellen.

Voor aanvulling van voedingsstoffen kunnen voor de korte termijn, supplementen ingezet worden. Aanpassing van leefstijl kan tekorten op de lange termijn, voorkomen.

Door aanpakken van de oorzaak, verdwijnt de klacht vanzelf.

Orthomoleculaire therapie valt onder de alternatieve geneeswijzen, is een goede aanvulling op de reguliere geneeskunde en kan zowel bij klachten als preventief worden ingezet.

Heb je vragen, neem dan contact op

Scroll naar top
Gezond zijn door Bewust zijn draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches