KernTalenten analyse

Een KernTalenten analyse maakt onderdeel uit van het traject ‘Balans‘ en wordt niet los aangeboden.

Het kennen van je KernTalenten is een sleutel tot het maken van keuzes die niet alleen bij je passen, maar die jou het leven doen leven dat waard is geleefd te worden.

Het kennen van je KernTalenten geeft je zelfkennis, zelfinzicht en zelfvertrouwen. Ze zijn essentieel om bewuste keuzes te maken vanuit wie je van nature bent.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid. – Socrates –

Omdat KernTalenten van nature in je zitten, zijn ze levenslang geldig. Je kunt er iedere dag een beroep op doen bij het maken van duurzame keuzes. Zo voorkom je dat je keuzes maakt die niet bij je passen, waardoor je lichaam in een stress raakt, je niet lekker in je vel komt te zitten en zelfs uiteindelijk in een burn-out / bore-out terecht komt.

Een KernTalenten analyse bied je inzicht in welke activiteiten je energie geven en welke activiteiten je energie kosten.

Deze analyse is gebaseerd op je kindertijd. Als kind koos je onbewust voor speelgoed, spelletjes en activiteiten die je leuk vond.

Denk even terug aan je kindertijd. Aan wat je toen graag deed. Puzzelde je graag of denk je nu glimlachend terug aan jezelf als poppenmoeder?

Vroegere activiteiten vormen de basis van de KernTalenten analyse. Aan de hand van je favoriete speelgoed, spelletjes en activiteiten tussen je 4e levensjaar en de puberteit brengen we aan de hand van een vragenlijst je KernTalenten, karakter en drijfveren in kaart. Aan de hand van deze uitkomsten wordt een rapport opgesteld. Met dit rapport kun je je leven lang keuzes maken, die van nature bij je passen.

Er zijn 23 KernTalenten, onder te verdelen in sterke, halve en kleine KernTalenten en werken op elkaar in. Ze vormen de ‘blauwdruk’ van je persoonlijkheid met je sterke en zwakke kanten, je al dan niet ontwikkelt potentieel en je intrinsieke motivatie om er mee aan de slag te gaan.

Een KernTalenten analyse is maatwerk. In het rapport staat jouw unieke KernTalenten profiel helemaal beschreven.

Een KernTalenten analyse maakt deel uit van het traject ‘Balans‘ en wordt niet los aangeboden. Wil je meer weten over KernTalenten of over het traject Balans, neem dan gerust contact met mij op.

Het KernTalentensysteem is een methode die zuiver empirisch werd ontwikkeld op basis van het afnemen gedurende 25 jaar van >10.000 diepte-interviews van ingenieurs en sinds 2005 ook van totaal andere profielen, waaronder pubers, adolescenten, studenten en tal van andere volwassene in andere beroepen dan ingenieurs, zoals juristen, psychologen, leerkrachten, enz. De methode werd wetenschappelijk gevalideerd door het team van Prof. Dr. Elke Van Hoof aan de VUB in 2015 en heeft een betrouwbaarheid van .84 Cronbach’s Alpha, even hoog als de Big Personality test, de meeste gebruikt en hoogste ter wereld.

Heb je vragen, neem dan contact op

Scroll naar top
Gezond zijn door Bewust zijn draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches