Hartslagvariabiliteit-meting

Luister naar je hart, dat klopt!

HRV staat voor Heart Rate Variability, oftewel hartslag-variabiliteit. Velen denken dat het hart regelmatig hoort te kloppen. Dat is echter niet zo, en hoort ook niet zo te zijn. Dus als je hart variabel klopt, dan is dat een goed teken. Dat betekent dat het hart zich kan aanpassen aan de omstandigheden. Variabel kloppen is iets ander dan een onregelmatige hartslag.

Een hartslagvariabiliteit-meting is niet hetzelfde als het meten van de hartslag met een ECG. Bij een hartslagvariabiliteit-meting wordt de mate van stress in het lichaam gemeten en welke gevolgen dit heeft.

Hoe lager de score, hoe meer stress je hebt en hoe eerder je in een burn-out terecht komt. Hoe hoger de score, hoe meer ontspannen het lichaam is en hoe beter het met kortdurende stress om kan gaan.

Een hartslagvariabiliteit-meting wordt uitgevoerd met behulp van twee klemelektroden op de polsen. De uitslag wordt na de meting op een scherm weergegeven. Bepaalde aanpassingen van je leefstijl hebben een positief effect op je lichaam en daarmee op je hartslag variabiliteit.

Tijdens de HRV-scan wordt een individuele ademhalingsoefening en een individueel geluidsfragment aangemaakt. Door deze dagelijks toe te passen kun je je stress verlagen, het zelfgenezend vermogen activeren, klachten verminderen en zowel lichamelijk als fysiek gezond worden. En gezond blijven.

Mail voor het maken van een afspraak naar info@gezondzijndoorbewustzijn.nl

Scroll naar top
Gezond zijn door Bewust zijn draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders